Monday

pilih jurusan yang kita minat & yang menjamin masa depan kita....

90% student yg da tamat persekolahan pilih jurusan
based on popularity & trend.
Betul ker?
Yela yang pilih jurusan kita, not our parents kan.
Parents kita hanya nak anak diaorang mendapat segulung ijazah @ diploma.
Itu pun dah kira bagus but lau career kita camne?
belajar pandai2, dapat ijazah @ sijil p last2 jadi penganggur.
hmm??
aku dapat info tu pun dri famili & frenz.

NOW trend ,
bukan sahaja nak ada ijazah @ diploma but 
kemahiran & pengalaman pun .

Like me, after dah dapat result spm
baru think betul2 pasal kursus ni & syarat kelayakan . 
Kursus yang aku pilih pun, mestilah menjamin masa depan.

No comments: