Sunday

Lau gagal matrikulasi ,still boleh genggam ijazah.

Ramai pelajar apply matrik.
Especially yang bijak & result of coz la cemerlang 
TAPI matrikulasi berisiko kalau tidak bersedia.
Even aku nak take result spm pun xready, ni an nak enter ipta.
HAISH
EH EH, back to de story.

Based yang apa aku tau la kan from newspaper.
14 kolej matrikulasi seluruh negara & 6 pusat asasi yang ditawarkan ipta,
percentage yang gagal xmampu mengikut syarat & gagal tamatkan pengajian tetap. 
Matrikulasi bukannye mudah gagal & masih relevan just berisiko tinggi.

Lau gagal matrik??
habis hancur segalanya.
HUHUHU
merepek jerr.
da gagal, try yang lain.
Apa yang lain tu?
DIPLOMA laaa...
(kegagalan tidak bmakna cita2 untuk genggam ijazah terhenti.)
Ada peluang kedua.

Kat news kata an (bukan aku kata),
berbanding matrikulasi, diploma pilihan selamat even do tempoh 
pengajian 3 years.
Jika gagal diploma masih ley mengulang,
peluang kerjaya pun terjamin 
TETAPI jika gagal matrik,
sijil kurang diperakui majikan.

For me.. ermm xtau la
coz sekarang ni aku though nak apply asasi.
p takot gak. HUHUHU
watever jela.
Up to you'all.
Hidup ni kan ada pilihan.
masing2 ada pendirian tersendiri.
Bagi aku even take diploma pun mesti ada risiko gak.
baru la challenge .

 




2 comments:

ekin.. said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Silly Syiqin said...
This comment has been removed by the author.